Η Παγίδα στον συνδυασμό ομαδικού με ατομικού συμβολαίου υγείας. Το Ερώτημα και η Λύση του exasfalisou.gr

Η Παγίδα στον συνδυασμό ομαδικού με ατομικού συμβολαίου υγείας. Το Ερώτημα και η Λύση του exasfalisou.gr

Περιεχόμενα

Εκτιμώμενος χρόνος διαβάσματος 3 λεπτά

Είσαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα  , επιχειρηματίας ή ανήκεις σε μια ομάδα ανθρώπων ( π.χ σύλλογοι , κ.τ.λ ) και έχεις ένα ομαδικό συμβόλαιο υγείας ;

Καταρχήν μπράβο σου που συμμετέχεις σε αυτό ή συγχαρητήρια που η επιχείρηση που εργάζεσαι έχει προβλέψει για εσένα και σου προσφέρει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΟ.

Το ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας , ανανεώνεται κάθε χρόνο , μετά από συνεννόηση με την ασφαλιστική εταιρεία , και σου καλύπτει τα  έξοδα σου, εντός και εκτός του νοσοκομείου με ένα ορισμένο ποσοστό κάλυψης ( για παράδειγμα 80 % ) και μέχρι ενός ορισμένου ποσού  κάλυψης ( για παράδειγμα 10.000 ευρώ ).

Επειδή όμως έχεις υψηλή ασφαλιστική συνείδηση ή έχεις κατανοήσει την ανάγκη για την πλήρη κάλυψη της νοσοκομειακής σου περίθαλψης ή επειδή ο ασφαλιστικός σου σύμβουλος στο πρότεινε, έχεις και ένα ατομικό συμβόλαιο υγείας με μεγάλη απαλλαγή , το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το ομαδικό σου συμβόλαιο και το ασφαλιστικό σου ταμείο , παρέχοντας σου μια , ασφαλιστικά , ολοκληρωμένη κάλυψη της υγείας σου.

Το ερωτήματα που δημιουργούνται είναι , τι γίνεται αν

  • Αλλάξεις εργοδότη
  • Ο εργοδότης σου τερματίσει τις εργασίες του
  • Ο εργοδότης παύσει την παροχή του ομαδικού
  • Απολυθείς
  • Παραιτηθείς
  • κ.α

με αποτέλεσμα να μην έχεις πλέον το ομαδική σου κάλυψη και πλέον να έχεις ένα ατομικό συμβόλαιο με ΥΨΗΛΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει πολλές λύσεις για όλα τα παραπάνω και ο σκοπός του άρθρου είναι να ενημερωθείς για το τι πρέπει να προσέξεις και τι πρέπει να συζητήσεις με τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο.

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε , είναι δύο ( 02 ) και ας τα δούμε όμως ένα , ένα για να μας γίνουν και κατανοητά.

  • Το κλειδί που αποτελεί και την ΛΥΣΗ είναι το ατομικό σου συμβόλαιο να σου παρέχει την δυνατότητα μείωσης της απαλλαγής σου και μάλιστα σε επίπεδο που επιθυμείς , χωρίς να χρειάζεται να γίνει εκ νέου έλεγχος της υγείας σου ακόμα και αν σου έχει προκύψει ένα σοβαρό ή όχι πρόβλημα που έχει αλλάξει την κατάσταση της . Αυτό σου παρέχει την σιγουριά και την εξασφάλιση , μιας ολοκληρωμένης ασφάλισης υγείας και πρέπει να αναγράφεται ως ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ στο συμβόλαιο που θα συνάψεις με την οποιαδήποτε ασφαλιστική.
  • Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξεις στους όρους του συμβολαίου σου είναι το πότε σου παρέχεται αυτή η δυνατότητα για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων. Το αν δηλαδή είναι προαπαιτούμενο από το συμβόλαιο σου , να είσαι ασφαλισμένος για κάποιο διάστημα ( π.χ κάποια χρόνια ) πρώτα για να μπορείς να έχεις τα δικαιώματα που αναφέραμε πριν. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το αν θα παραιτηθούμε ή το πότε θα απολυθούμε ή αν ο εργοδότης μας, για τους λόγους που αναφέραμε παύση την παροχή του ομαδικού και για αυτό είναι σημαντικό το συμβόλαιο μας να παρέχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε την δυνατότητα μείωσης της απαλλαγής όσο ποιο άμεσα γίνεται και να χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε αρκετό χρονικό διάστημα για αυτό και η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι να μπορείς να το κάνεις αμέσως μετά την απώλεια του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης.

Η ασφαλιστική αγορά έχει λύσεις να παρουσιάσει σε όλα τα παραπάνω και ο επαγγελματίας ασφαλιστικός  σύμβουλος πρέπει να αναλύσει την ανάγκη του εκάστοτε υποψηφίου προς ασφάλιση και να του προτείνει το κατάλληλο πλάνο ασφάλισης . Ένα ατομικό συμβόλαιο υγείας μπορεί να συνδυαστεί άψογα με ένα ομαδικό συμβόλαιο και να σου προσφέρει μια σφαιρική εξασφάλιση είτε για τα μικρά , είτε για μεγάλα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν. Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι το συμβόλαιο σου να προβλέπει την μείωση της απαλλαγής για όσες βαθμίδες επιθυμείς , χωρίς κανέναν επιπλέον έλεγχο της υγείας σου και να μπορείς να ασκήσεις το δικαίωμα αυτό όποτε το χρειαστείς αφού συντρέχει ο αντίστοιχος λόγος.

Και αν αναρωτιέσαι , αν υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο , απάντηση είναι φυσικά ΝΑΙ……..

Κακριδής Γεώργιος

General Manager – Founder Exasfalisou.gr

Μοιραστείτε το