Ασφάλεια Υγείας

Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες εξασφάλισης

Δεν είναι όλοι ίδιοι και εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους

Εμπιστοσύνη. Επαγγελματισμός. Εξασφάλιση. Προνοητικότητα. exasfalisou.gr

Εύκολη πλοήγηση στο Περιεχόμενο
Εκτιμώμενος χρόνος διαβάσματος 30 λεπτά

Ας μιλήσουμε επιτέλους ξεκάθαρα για την ασφάλεια υγείας

Αναμφισβήτητα η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μπορούμε να απολαύσουμε.

Παλαιότερα η ικανότητα του κράτους να καλύπτει τα ιατρικά και ιατροφαρμακευτικά έξοδα των φορολογούμενων του , δημιούργησε την άποψη ότι η νοσοκομειακή ασφάλιση , είναι περιττή . Ο πολύς κόσμος έχοντας εξασφαλίσει την υγεία του δεν ενδιαφερόταν για ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας , ήταν για αυτόν πλεονασμός και ας υπήρχαν χρήματα.

Τα χρόνια πέρασαν όμως, η κρίση χτύπησε δυνατά τη χώρα και η πολυτέλεια εξελίχθηκε σε ανάγκη. Το δημόσιο άρχισε να χάνει από τη δυναμική του και μαζί του άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κακής διαχείρισης που είχε γίνει τα περασμένα χρόνια. Οι αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία μεγάλωσαν, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα έγιναν πολύ πιο συχνές και η κατάσταση σε κάθε κρατικό νοσοκομείο άρχισε να θυμίζει συνθήκες… τριτοκοσμικής χώρας.

Και τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης άρχισε να γίνεται καθοριστικός και οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες την τάση άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα περισσότερο οικονομικά και προσιτά στις ανάγκες του κόσμου.

Μπορούμε να περιμένουμε να επιστρέψουν οι παλιές εποχές ή ακόμα και να πούμε , σε εμένα θα τύχει ; ή κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια και παίρνουμε θέση . Μια πραγματικότητα που σου υπογραμμίζει την κοινή λογική ότι κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψή εκτός από εσένα τον ίδιο. Και ας πληρώνεις υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στο ταμείο σου.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα .

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ασφάλεια Υγείας

Στο exasfalisou.gr δεν θέλουμε απλά να κάνουμε άλλη μια ασφάλεια υγείας. Δεν θέλουμε απλά έναν ακόμη ασφαλισμένο, ένα ακόμα συμβόλαιο.

Θέλουμε να σας εξασφαλίσουμε , με το καλύτερο δυνατό τρόπο , έναντι όλων εκείνων των κινδύνων που σας οδηγούν στην σκέψη για μια ασφάλεια υγείας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ .

Για να εξασφαλίσετε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας και αποτελεσματική διαχείριση του κόστους, η ιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι η καλύτερη λύση και διαβάζοντας αυτές τις γραμμές , είστε στο σωστό σημείο.

Συνεργαζόμαστε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες , ελληνικές και πολυεθνικές , και είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις πλέον κατάλληλες , ανταγωνιστικές και πλήρεις λύσεις που επιθυμείτε και χρειάζεστε.

Μέσα από σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης αναγκών θα καταλήξουμε στο καταλληλότερο προϊόν για εσάς και θα σας προτείνουμε το πρόγραμμα υγείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Με απλά λόγια , ξεκάθαρα και ειλικρινά θα αναλύσουμε όλους τους όρους της κάθε προτεινόμενης λύσης , με απώτερο σκοπό να έχετε όλη την πληροφορία για να κάνετε την σωστή επιλογή  .

Ασφαλίζω για εμάς σημαίνει φροντίζω !

Ασφαλίζω για εμάς σημαίνει εξασφαλίζω !

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ

Γιατί λοιπόν κάποιος αξίζει να έχει ιδιωτική ασφάλεια υγείας σήμερα;

 1. Πρώτα απ’ όλα η ιδιωτική ασφάλεια υγείας εξασφαλίζει στους δικαιούχους της αξιοπρεπή νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μακριά από τη γραφειοκρατία και αναμονή του δημόσιου συστήματος υγείας (Αν το επιλέξει ο ασφαλισμένος).
 2. Η Ασφαλιστική εταιρεία σου εγγυάται ότι θα καλύψει κάθε έξοδο της νοσηλείας σου σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι το συμφωνηθέν ανώτατο όριο ευθύνης .
 3. Μια ασφάλεια υγείας  μπορεί να σου  καλύπτει κάθε έξοδο έξω-νοσοκομειακών διαγνωστικών εξετάσεων από ασθένεια ή ατύχημα . Γρήγορα, άμεσα και χωρίς περιττές καθυστερήσεις .
 4. Επειδή ζούμε στην ποικιλόμορφη Ελλάδα, αν είσαι σε δυσπρόσιτη περιοχή – σε ένα νησί π.χ. για διακοπές ή μόνιμος κάτοικος – ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να σου εξασφαλίσει επείγουσα μεταφορά σε περίπτωση που την χρειαστείς.
 5. Η δεύτερη γνωμάτευση ή η επιλογή να νοσηλευτούμε σε νοσοκομείο και ιατρό της επιλογής μας είναι δικαίωμα όλων. Για αυτό οι περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες σου καλύπτουν τα έξοδα να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο και του εξωτερικού .
 6. Μπορείς να προσαρμόσεις το συμβόλαιο στα μέτρα σου βάσει των αναγκών σου και των οικονομικών δυνατοτήτων σου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μερικές από τις παροχές που μπορεί να συμπεριλαμβάνονται σε ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα είναι οι κάτωθι :

Έξοδα για δωμάτιο και τροφή

Είναι τα έξοδα που χρεώνει το εκάστοτε νοσοκομείο για την διαμονή του ασφαλισμένου καθώς και τα έξοδα που αφορούν την σίτιση του. Τα παραπάνω έξοδα καλύπτουν διαμονή στην θέση νοσηλείας που έχουμε επιλέξει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας. Εάν ο ασφαλισμένος νοσηλευθεί σε ανώτερη θέση νοσηλείας από αυτήν που έχει επιλέξει, αυτός φέρει το κόστος της διαφοράς θέσης νοσηλείας όπως αυτό διαμορφώνεται από το νοσοκομείο.

Αμοιβές θεραπόντων ιατρών και χειρουργών

Είναι η αμοιβή του θεράποντος γιατρού για την παρακολούθησή σας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας, η αμοιβή χειρουργού και αναισθησιολόγου, καθώς και η αμοιβή γιατρού για καθορισμό, παρακολούθηση και εφαρμογή χημικοθεραπευτικών ή ακτινοθεραπευτικών σχημάτων εντός του νοσοκομείου με ή χωρίς διανυκτέρευση. Κάθε συμβόλαιο έχει σχετικό πίνακα αμοιβών Χειρουργών και Αναισθησιολόγων, ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης,

Έξοδα για παραμονή σε Μ.Ε.Θ και Μ.Α.Θ

Αφορούν τα έξοδα παραμονής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ( Μ.Α.Θ ). Είναι οι μονάδες του νοσοκομείου που προορίζεται για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας απαιτεί συνεχή ιατρική παρακολούθηση

Εξετάσεις, φάρμακα και υλικά νοσηλείας

Αφορούν όλες τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της νοσηλείας σας , τα φάρμακα που θα σας δοθούν καθώς και τα διάφορα υλικά νοσηλείας.

Κάλυψη εξόδων νοσηλείας O.D.S

Είναι οι λεγόμενες νοσηλείες μίας ημέρας ή One Day Surgery και αφορούν τις αναγνωρισμένες δαπάνες για χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται σε νοσοκομείο χωρίς διανυκτέρευση.

Αποκλειστική Νοσοκόμα

Εφόσον απαιτείται από την σοβαρότητα της επέμβασης σας καλύπτονται και τα έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας.

Χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες

Αφορούν τα έξοδα ακτινοβολίας, χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας που τυχών θα χρειαστούν.

Δαπάνες για την αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών στα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου

Αφορούν τις δαπάνες ,σε περίπτωση που ο Ασφαλισμένος έχει ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών στα Εξωτερικά Ιατρεία νοσοκομείου λόγω έκτακτου / επείγοντος περιστατικού, που οφείλεται σε Ασθένεια ή Ατύχημα

Έξοδα μεταφοράς και αερομεταφοράς

Αφορούν τα έξοδα με όλα τα μέσα μεταφοράς που θα κριθούν αναγκαία , έτσι ώστε να μεταφερθεί ο ασφαλισμένος στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

Κάλυψη για εξωτερικό

Αφορούν τα έξοδα που θα χρειαστούν για την νοσηλεία του ασφαλισμένου σε νοσοκομείο του εξωτερικού , κατά την διάρκεια ταξιδιού του εκτός Ελλάδος αλλά και τα έξοδα νοσηλείας που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση περιστατικού , το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εντός Ελλάδος.

Κάρτα Υγείας

Είναι η ειδική κάρτα που χορηγεί η εταιρία στους ασφαλισμένους και στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός ασφαλιστηρίου, τηλέφωνα επικοινωνίας και ο κωδικός πελάτη του ασφαλισμένου. Ο ασφαλισμένος, με την επίδειξη της κάρτας και της αστυνομικής του ταυτότητας, δικαιούται να κάνει χρήση των ιατρικών υπηρεσιών της παροχής αυτής στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Οι παραπάνω καλύψεις είναι ενδεικτικές και συμπεριλαμβάνονται σε σχεδόν όλα τα συμβόλαιο που μπορούμε να βρούμε.

Φυσικά κάθε κάλυψή χρειάζεται να την αναλύσουμε προσεκτικά , έτσι ώστε να κατανοείται πλήρως από τον υποψήφιο πελάτη και να διευκρινίζονται όλοι οι όροι μιας και αρκετές φορές νομίζουμε ότι καλυπτόμαστε αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Από εκεί και πέρα , ανάλογα το συμβόλαιο , υπάρχει και πληθώρα άλλων καλύψεων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

 • Δαπάνες Μεταμοσχεύσεων
 • Έξοδα συνοδού
 • Έξοδα Πριν & Μετά τη Νοσηλεία
 • Επιδόματα Νοσηλείας και Χειρουργικής Επέμβασης
 • Επίδομα Μητρότητας
 • Ειδικές Διαγνωστικές Εξετάσεις
 • Κάλυψη Αιμοκάθαρσης
 • Επεμβάσεις Ρομποτικής
 • Έξοδα χειρουργικής προληπτικής μαστεκτομής.
 • Κάλυψη Εξόδων Αποκατάστασης Μαστών μετά από Μαστεκτομή
 • Κάλυψη Δαπανών Αποθεραπείας και Αποκατάστασης
 • Νομική Στήριξη του Ασφαλισμένου
 • Ετήσιους προληπτικούς ελέγχους

 

Τι να προσέξω σε μια ασφάλεια υγείας

Συγγενείς Παθήσεις

Στα περισσότερα ασφαλιστήρια υγείας διαπιστώνουμε να μην συμπεριλαμβάνονται οι συγγενείς παθήσεις και οι εκ γενετής παθήσεις. Οι ιατρικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η συγγενής πάθηση ή αλλιώς  συγγενής ανωμαλία είναι ένα ζήτημα που παρατηρείται κατά την κύηση, κατά τη διάρκεια που το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα της μητέρας.

Η πάθηση αυτή μπορεί να εντοπιστεί πριν τη γέννηση, είτε μόλις έρχεται στον κόσμο το παιδί είτε και χρόνια μετά τη γέννηση του.

Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο ασφαλιζόμενος πώς καλύπτεται για τις συγγενείς παθήσεις, τις οποίες μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει κανείς μετά από 5-10-15-20 χρόνια από την έναρξη του συμβολαίου με την εκάστοτε ασφαλιστική. Θα πρέπει να είναι σαφές στον ασφαλιζόμενο τι νοσηλεία θα μπορεί να του παρέχει η ασφαλιστική σε μια τέτοια περίπτωση.

Οι συγγενείς παθήσεις αυξάνονται ως φαινόμενο, και ως τώρα υπολογίζονται πάνω από τις 3000.

Γι’ αυτούς τους λόγους το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζει ο ασφαλιζόμενος για ποιες ασθένειες δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική του, αλλά και να μελετήσει προσεκτικά το πρόγραμμα που του παρέχεται.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ασφαλιστικές συμπεριλαμβάνουν την κάλυψη συγγενών παθήσεων, και κατά τη γνώμη μας είναι μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να συνυπολογίσει ο ασφαλιζόμενος.

Τα ονόματα των ασφαλιστικών εταιρειών που συμπεριλαμβάνουν τις συγγενείς παθήσεις θα ήταν προτιμότερο να μην τα αναφέρουμε, ωστόσο με μια συνάντηση που θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε θα δείτε στοιχεία αναλυτικά που αφορούν αυτά τα ζητήματα. Ξεκάθαρα θα δούμε τους όρους της ασφαλιστικής γι’ αυτές τις παθήσεις αλλά και ποιες είναι οι περίοδοι αναμονής.

Εξαιρέσεις

Αυτό που πρέπει να ληφθεί πρωτίστως υπόψη είναι οι όροι του συμβολαίου που αναφέρονται στις εξαιρέσεις, δηλαδή οι ασθένειες και οι παθήσεις που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιο που πρόκειται να συμφωνήσουμε. Με λίγα λόγια πρέπει να γνωρίζουμε τι μας καλύπτει και τι όχι. Αυτονόητο είναι , ότι σε μια ασφάλεια υγείας , όσο πιο λίγες οι εξαιρέσεις, τόσο το καλύτερο.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι “κοινές” εξαιρέσεις που συναντάμε σε όλα σχεδόν τα συμβόλαια υγείας , όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

 • Ενέργεια του Ασφαλισμένου που τιμωρείται ποινικά, εκτός αν αυτή είναι πταίσμα.
 • Αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμό και τις συνέπειές τους.
 • Συμμετοχή του Ασφαλισμένου σε τρομοκρατικές ενέργειες, σε λαϊκές ταραχές, οχλαγωγία, απεργίες-ανταπεργίες, κινήματα επανάστασης, εξεγέρσεις ή οποιεσδήποτε πολεμικές επιχειρήσεις.
 • Συμμετοχή του Ασφαλισμένου σε προπονήσεις ή αγώνες επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, σε βαρέα αθλήματα, πυγμαχία, πάλη, πολεμικές τέχνες.
 • Συμμετοχή του Ασφαλισμένου σε καταδύσεις με χρήση αναπνευστικής συσκευής (επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές), ορειβασία, πτώσεις με σχοινιά, αιωροπτερισμό, ανεμοπτερισμό,
 • Πτήσεις με αερόστατο, πτώση με αλεξίπτωτο, σπηλαιολογία.
 • Συμμετοχή του Ασφαλισμένου σε πτήσεις με αεροσκάφος ή άλλα εναέρια μέσα που δεν εκτελούν τακτικές πτήσεις ή πτήσεις charters αναγνωρισμένων εναέριων συγκοινωνιών.
 • Χρήση από τον Ασφαλισμένο εκρηκτικών υλών.
 • Συμμετοχή του Ασφαλισμένου σε επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς αγώνες ταχύτητας με μηχανοκίνητα μέσα καθώς και στις σχετικές προπονήσεις και δοκιμές.
 • Επιδράσεις ατομικής ή πυρηνικής ενέργειας, ιονίζουσας ακτινοβολίας, χημικής μόλυνσης ή / και δηλητηριωδών αερίων.
 • Επιδημίες που είναι συνέπεια πολέμου, σεισμού, πλημμύρας, έκρηξης ηφαιστείου ή άλλων φυσικών καταστροφών μεγάλης και μαζικής έκτασης.
 • Πανδημίες.
 • Χρήση ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων ουσιών και επιπλοκές τους.
 • Αλκοολική ηπατοπάθεια, μέθη (όπως προσδιορίζεται από την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία περί οδικής κυκλοφορίας).
 • Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS) και τις επιπλοκές του.

Υπάρχουν και θέματα υγείας  που σε κάποιες εταιρείες τα συναντάμε ως εξαιρέσεις  και σε κάποιες άλλες όχι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

 • Κάλυψη τοκετού
 • Κάλυψη επιπλοκών κύησης
 • Κάλυψη αποβολής κατά την διάρκεια της κύησης
 • Κάλυψη νεφρικής ανεπάρκειας
 • Κάλυψη συγγενών παθήσεων
 • Δαπάνες τεχνητών μελών
 • Προληπτική μαστεκτομή
 • Κάλυψη σε κέντρο αποκαταστάσεις μετά από νοσηλεία
 • Δεύτερη Ιατρική γνώμη
 • Χρόνιες παθήσεις
 • Πλαστική χειρουργική μαστού
 • Προληπτική υστερεκτομή
 • Κάλυψη νεογνού
 • Κάλυψη διαθλαστικών ανωμαλιών
 • Κάλυψη ψυχιατρικών παθήσεων
 • Κάλυψη επιληψίας
 • Κάλυψη παραμονής σε μονάδα εντατικής θεραπείας χωρίς χρονικό περιορισμό.

Μετά από όλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι η ασφάλεια υγείας , μπορεί να επιλεχθεί με επιλογές που ελαχιστοποιούν τις παραπάνω εξαιρέσεις. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ύπαρξη ενός συμβολαίου υγείας είναι πάντα καλύτερη από τη μή ύπαρξη του.

Ο ρόλος του ασφαλιστικού πράκτορα είναι καθοριστικός. Η γνώση , η εξειδίκευση , η αντικειμενικότητα , η σωστή ανάλυση αναγκών , η πληθώρα λύσεων από το σύνολο της αγοράς και η ικανότητα υποστήριξης του πελάτη πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία του επαγγελματία ασφαλιστή που θα επιλέξουμε.

Επειδή την στιγμή που θα χρειαστούμε την αποζημίωση , θα είναι αργά για να δούμε όλα τα παραπάνω, δεσμευόμαστε για μια επαγγελματική παρουσίαση της λύσης ,που κοινά θα αποφασίσουμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς . Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες εξασφάλισης.

Περίοδοι αναμονής

Ένα ακόμη σημείο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση, είναι οι ασθένειες,  οι οποίες αποζημιώνονται μετά από συγκεκριμένο διάστημα (κακοήθεις όγκοι, αμυγδαλές , κήλες , παθήσεις σπονδύλων κ.α.) πράγμα που οι περισσότεροι συνηθίζουμε να ξεχνάμε. Ορισμένοι από εμάς έχουμε την εντύπωση πως από την στιγμή που θα κάνουμε ασφάλεια υγείας καλυπτόμαστε αμέσως και για όλα. Άλλοι πάλι πιστεύουμε σε οποιαδήποτε γνώμη ακούσουμε πρόχειρα από έναν φίλο, συγγενή, κουμπάρο, συνάδελφο ή ακόμα και από τους λεγόμενους  “ειδικούς”. Ένα σημαντικό θέμα που καλούμαστε , ως διαμεσολαβητές , να εξηγήσουμε στον ενδιαφερόμενο προς ασφάλιση , είναι οι κάθε είδους αναμονές που έχουν τα συμβόλαια υγείας. Ας αρχίσουμε από τα βασικά για να μπορεί να γίνει κατανοητό σε όλους μας.

Μία ασφάλεια υγείας αφού εκδοθεί από την ασφαλιστική εταιρεία και πληρωθεί από τον πελάτη , αποζημιώνει τον ασφαλισμένο έπειτα από 30 ημέρες ισχύος ,συνήθως για περιπτώσεις ασθένειας και με την προϋπόθεση πως δεν προϋπήρχε ιατρικό ιστορικό και ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε την πάθηση του. Σε περίπτωση νοσηλείας , συνέπεια ατυχήματος , καλυπτόμαστε από την 1η ημέρα και χωρίς καμία απολύτως αναμονή.

Υπάρχουν όμως και καλύψεις που καλύπτονται μετά από κάποια περίοδο αναμονής , όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, Οι περίοδοι αναμονής ποικίλουν ανά περίπτωση , και ξεκινούν από μερικούς μήνες και μπορεί να φθάσουν ακόμα και στα 2 με 3 χρόνια ή και ακόμη παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει , ο ασφαλισμένος , να έχει σαφή ενημέρωση για τις περιόδους αναμονής του κάθε συμβολαίου , έτσι ώστε η επιλογή του να γίνεται σωστά και πάντα βάση των αναγκών του κάθε υποψήφιου προς ασφάλιση.

Όρια κάλυψης αμοιβών ιατρών, δωματίου και τροφής

Όταν προχωράμε στην σύναψη ενός συμβολαίου , για ασφάλεια υγείας , θα πρέπει να μελετάμε και τους πίνακες για τις αμοιβές ιατρών καθώς και τα όρια δωματίου και τροφής .

Όσο αναφορά τα όρια δωματίου και τροφής , όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες , τα συμπεριλαμβάνουν 100% και αυτό που πρέπει να προσέχουμε , σε περίπτωση που νοσηλευτούμε , είναι να επιλέγουμε την θέση νοσηλείας που καλύπτει το συμβόλαιο μας . Κατά την σύναψη του ασφαλιστηρίου μας , μπορούμε να επιλέξουμε την θέση νοσηλείας που επιθυμούμε . Οι επιλογές που έχουμε είναι τρίκλινο ( Γ θέση ) , δίκλινο ( Β Θέση ) , μονόκλινο ( Α θέση ) και LUX ( σουίτα ) .

Αυτό φυσικά αποτελεί και ένα κριτήριο κόστους για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες χρεώνουν μικρή διαφορά μεταξύ της Γ και Β θέσης και καλό θα ήταν να επιλέγουμε την Β θέση. Το προτείνουμε πολύ απλά , διότι αν χρειαστεί να νοσηλευτούμε στο εξωτερικό , εκεί δεν υπάρχει τρίκλινο δωμάτιο νοσηλείας , αλλά και γιατί στην Ελλάδα κάποια νοσοκομεία δεν καλύπτουν νοσηλεία σε Γ θέση , με αποτέλεσμα αν νοσηλευτούμε σε αυτά να επιβαρυνθούμε εμείς την διαφορά που θα προκύψει.

Το ποσό της διαφοράς , για νοσηλεία σε ανώτερη θέση από αυτή που προβλέπει το συμβόλαιο σας , διαφοροποιείται από εταιρεία σε εταιρεία , και σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για εσάς.

Όσο αναφορά του πίνακες που αφορούν τις αμοιβές των ιατρών ,  χειρούργων και αναισθησιολόγων ,κάθε εταιρεία , έχει στο συμβόλαιο της ,έναν πίνακα ανώτατων αμοιβών ιατρών , που καθορίζονται ανάλογα με την βαρύτητα της κάθε επέμβασης.

Ο πίνακας ιατρικών αμοιβών στην Ελλάδα έχει σχετικά περιορισμένη σημασία καθώς όλα σχεδόν τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι συμβεβλημένα με ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι και οι γιατροί εκεί έχουν αποδεχτεί συμβάσεις αμοιβών όπου δεν ξεπερνάνε αυτά τα ποσά

Φυσικά όσο υψηλότερος είναι ο προαναφερόμενος πίνακας ,τόσο καλύτερα και ειδικά σε περιπτώσεις επεμβάσεων στο εξωτερικό και ΗΠΑ όπου οι αμοιβές είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε του πίνακες αμοιβών χειρούργων – αναισθησιολόγων , της ασφαλιστικής εταιρείας Generali . (www.generali.gr )

 

ΑΜΟΙΒΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓOY ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΣΟ ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΣΟ
Πολύ μικρή 308,00 € Πολύ μικρή 134,00 €
Μικρή 586,00 € Μικρή 330,00 €
Μεσαία 1.544,00 € Μεσαία 452,00 €
Μεγάλη 2.318,00 € Μεγάλη 586,00 €
Βαριά 3.224,00 € Βαριά 710,00 €
Εξαιρετικά βαριά 4.120,00 € Εξαιρετικά βαριά 968,00 €
Ειδική 6.180,00 € Ειδική 1.164,00 €

 

Όριο κάλυψης και Ποσοστό κάλυψης

Σε κάθε ασφάλεια υγείας υπάρχει και ένα όριο κάλυψης. Δεν είναι άλλο , από το ανώτατο όριο ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρίας για τη νοσοκομειακή περίθαλψη . Το ποσό αναγράφεται στον πίνακα παροχών του συμβολαίου και ισχύει για κάθε ασφαλιστικό έτος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε όρια κάλυψης από 300.000€ έως 1.000.000€ κατ’ έτος ή ακόμα και ανά περιστατικό.

Σε ορισμένα συμβόλαια υπάρχει ποσοστό κάλυψης , επί των συνολικών εξόδων και ταυτόχρονα και ανώτατο όριο ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας. ( π.χ. κάλυψη 70,80 ή 90% ανά περιστατικό )

Τα όρια που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , είναι επαρκή και μπορούν καλύψουν κάθε ανάγκη του υποψήφιου προς ασφάλιση.

Αυτό δεν σημαίνει , ότι δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν κατά την διάρκεια επιλογής του συμβολαίου.

Ένα όμως σημαντικό σημείο προσοχής είναι ,ότι σε περίπτωση σύναψης οικογενειακού συμβολαίου υγείας , θα πρέπει να επιλέξουμε επαρκές όριο κάλυψης και να προσέξουμε ιδιαίτερα αν το ποσό αυτό ισχύει για κάθε μέλος της οικογένειας μας ξεχωριστά ή συνολικά για όλα τα μέλη .

Απαλλαγή ή εκπιπτόμενο ποσό

Σε κάθε ασφάλεια υγείας έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα συμβόλαιο με 100% κάλυψη και χωρίς καμία δική μας συμμετοχή ή  να επιλέξουμε το αρχικό ποσό εξόδων το οποίο πρέπει να καταβάλουμε εμείς ή ο δημόσιος φορέας μας .

Με τον όρο απαλλαγή ή εκπιπτόμενο ποσό εννοούμε τα πρώτα χρήματα μιας νοσηλείας τα οποία δεν αποζημιώνονται από την ασφαλιστική μας εταιρεία.

Τα ποσά της απαλλαγής , που μπορούμε να επιλέξουμε είναι πολλά .

Ενδεικτικά αναφέρουμε 500 , 750 , 1000 , 1500 , 3000 , 5000 κ.α.

Ας δούμε ένα παράδειγμα :

Aν μια νοσηλεία στοιχίσει 8.000€ και υπάρχει απαλλαγή 1.500€, τότε η αποζημίωση θα είναι 8.000€ – 1.500€ = 6.500€ .

Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της απαλλαγής που θα επιλέξουμε , τόσο πιο οικονομικά  θα είναι και τα ασφάλιστρά του συμβολαίου.

Το ποσό απαλλαγής που έχουμε επιλέξει , μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να μηδενιστεί , αν στην νοσηλεία μας , συμμετέχει ο δημόσιος φορέας  ή κάποια ομαδική ασφάλεια υγείας ( π.χ. από την εργασία μας ) ή και συνδυασμός αυτών.

Ένα σημαντικό στοιχείο , σε αυτό το σημείο , είναι ότι πλέον υπάρχουν συμβόλαια στην ελληνική αγορά , όπου η απαλλαγή δεν είναι ανά περιστατικό αλλά ετήσια.

 

Προ-έγκριση νοσηλείας

Με τον όρο < προ-έγκριση νοσηλείας > , εννοούμε την έγκριση που πρέπει να δώσει η ασφαλιστική εταιρεία για να καλυφθεί ένα περιστατικό . Συνήθως ακολουθούμε μια τέτοια διαδικασία , όταν έχουμε χειρουργεία και κατ’ επέκταση νοσηλεία μιας ημέρας ( ή αλλιώς ODS ).Για την αναλυτική διαδικασία , μπορούμε να πληροφορηθούμε , από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο. Είναι κάτι το οποίο κρίνουμε απαραίτητο για την σαφή ενημέρωση του πελάτη με ακριβείς πληροφορίες, αλλά και για την σχέση εμπιστοσύνης που μας ενδιαφέρει να χτίσουμε. Για τις νοσηλείες , οι οποίες δεν απαιτούν προ-έγκριση ,ο ασφαλισμένος απλά κάνει εισαγωγή με την χρήση της κάρτας νοσηλείας που έχει.

Έξοδα πριν και μετά την νοσηλεία

Αφορά όλα τα έξοδα που μπορεί να γίνουν πριν από κάποια νοσηλεία και μετά από αυτήν ( διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε ιατρούς, φυσικοθεραπείες , χημειοθεραπείες κ.τ.λ. ) και σαφώς σχετίζονται με την αιτία νοσηλείας. Εδώ μπορεί να καλύπτονται μέχρι κάποιο όριο π.χ. 2000€ ή σαν ποσοστό π.χ. 20% των εξόδων νοσηλείας ή και ΚΑΘΟΛΟΥ. Επίσης υπάρχει και χρονικός περιορισμός για παράδειγμα 15 μέρες πριν και 1 μήνα μετά την νοσηλεία , κ.α.

Κάλυψη στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Σε περίπτωση που ο Ασφαλισμένος έχει ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου λόγω έκτακτου / επείγοντος περιστατικού, που οφείλεται σε Ασθένεια ή Ατύχημα, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες τον καλύπτουν στα συνεργαζόμενα με αυτές νοσοκομεία , μέχρι ορισμένου ποσού .Αυτές είναι οι << λεγόμενες >> παροχές που έχουν τα συμβόλαια υγείας , οι οποίες διαφέρουν από ασφαλιστική σε ασφαλιστική και από συμβόλαιο σε συμβόλαιο . Πρέπει και αυτό το σημείο , να έχει ξεκαθαρισμένο ο ασφαλισμένος ,τον τρόπο λειτουργίας των παροχών στο συμβόλαιο που πρόκειται να συνάψει με την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία .

Ασφάλεια υγείας στο εξωτερικό

Υπάρχουν περιστατικά υγείας για τα οποία , οι ασφαλισμένοι , για να τα αντιμετωπίσουν πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά απευθύνονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού , συνήθως σε Ευρώπη και Η.Π.Α .Αυτό γίνεται λόγου του ότι δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία, εξειδίκευση και υποδομή στη χώρα μας για την αντιμετώπιση τους αλλά και για να αυξηθούν τα ποσοστά ίασης. Τα τελευταία χρόνια οι παραπάνω περιπτώσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά , λόγω των μεγάλων επενδύσεων που έχουν γίνει στην χώρα μας στο χώρο της υγείας , φυσικά με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μια τέτοια περίπτωση , χρήζει εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση – υποστήριξη, και απαιτούνται υψηλού κόστους ιατρικές υπηρεσίες.

Η ασφάλεια υγείας έρχεται να δώσει λύση καθώς στο σύνολο τους , οι ασφαλιστικές εταιρείες , συμπεριλαμβάνουν κάλυψη και στο εξωτερικό. Τα δε όρια κάλυψης κρίνονται επαρκή ώστε να μην απασχολεί τους ασφαλισμένους σε ποιο ύψος θα ανέλθουν τα νοσήλια ή πόσες μέρες θα διαρκέσει η νοσηλεία τους.

Εκτός όμως από τα παραπάνω περιστατικά, η ασφαλιστική κάλυψη υγείας στο εξωτερικό παρέχεται και σε ενδεχόμενα έκτακτα περιστατικά τα οποία παρουσιάζονται , κατά τη διάρκεια της παρουσίας των ασφαλισμένων στο εξωτερικό, τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας εξασφαλίζεται με έναν ακόμα τρόπο η δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής στην αντιμετώπιση ενός δυσάρεστου προβλήματος υγείας των ασφαλισμένων και παράλληλα προστατεύεται η οικονομική σταθερότητα τους. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι δεν εξετάζουν το οικονομικό κόστος στην απόφαση που θα λάβουν, αλλά την καλύτερη εφικτή λύση, με ηρεμία και αξιοπρέπεια.

Οικογενειακή ασφάλεια υγείας

Υπάρχουν ασφαλιστήρια που δεν είναι απαραίτητα ατομικά, αλλά οικογενειακά και μπορούν να περιέχουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας . Σε αυτές τις περιπτώσεις οι περισσότερες εταιρείες δίνουν έκπτωση στα ασφάλιστρα των εξαρτώμενων μελών , με αποτέλεσμα να μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα στον εκάστοτε οικογενειακό προϋπολογισμό. Στην περίπτωση όμως αυτή πρέπει να καταστεί σαφές τι συμβαίνει όταν ένα εξαρτώμενο μέλος αποχωρήσει από το συμβόλαιο ( για παράδειγμα λόγω ηλικίας ). Εάν δεν προβλέπεται αυτόματη μετάβαση σε ατομικό ασφαλιστήριο , χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας , τότε υπάρχει περίπτωση το εξαρτώμενο μέλος να μείνει ανασφάλιστο , ειδικά εάν έχει παρουσιαστεί , κατά την διάρκεια του υπάρχοντος συμβολαίου , κάποια σοβαρή ασθένεια.

Το ίδιο ισχύει και για τα ατομικά συμβόλαια των παιδιών μας , που είμαστε συμβαλλόμενοι σαν γονείς.

Σημείο προσοχής:

Ζητήστε να σας δοθεί γραπτώς ότι η συνέχιση ασφάλισης των εξαρτώμενων μελών ,σε άλλο ατομικό ασφαλιστήριο ,θα γίνει χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας και περιόδους αναμονής. Κατά την παραλαβή του ασφαλιστήριου θα πρέπει να βρείτε στους όρους του συμβολαίου την παραπάνω κάλυψη για να ισχύει.

Το πρόβλημα των Ομαδικών Ασφαλιστηρίων και η λύση του

Όσοι έχουν ασφάλεια υγείας από ομαδικό ασφαλιστήριο στην εργασία τους , στις περιπτώσεις που:

1. Αλλάξουν εργοδότη

2. Ο εργοδότης παύσει τις εργασίες

3. O εργοδότης παύσει το ομαδικό σχέδιο

4. Παραιτηθούν , κ.α

τότε θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν άλλο σχέδιο ασφάλισης. Ειδικά στην περίπτωση , που έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας , τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ. Καλό είναι φροντίζουμε , να υπάρχει ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα υγείας , με μεγάλη απαλλαγή , το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το το ομαδικό , και το οποίο όμως θα προβλέπει μείωση της απαλλαγής αν παρουσιαστεί ένα από τα παραπάνω που αναφέραμε , ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν συμβόλαια με τέτοιες παροχές και ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής , είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κάθε υποψήφιο , αν η προτεινόμενη λύση καλύπτει τα παραπάνω ή όχι. Η ασφάλεια υγείας θέλει συνέπεια , επαγγελματισμό και την σωστή και έγκυρη ενημέρωση .

Χρόνιες Παθήσεις

Στην περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί με χρόνια πάθηση, τότε είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ να ασφαλιστεί. Πολλές ασφαλιστικές παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης αυτής, δεν καλύπτουν τις χρόνιες παθήσεις, ή καλύπτουν μόνο την πρώτη φορά με αποτέλεσμα στην πορεία να μείνει εκτεθειμένος ο ασφαλισμένος. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, καθώς εάν έχετε διαγνωστεί με κάποια χρόνια πάθηση, πολύ δύσκολα κάποια ασφαλιστική θα σας δεχτεί.

Σημείο προσοχής:

Διαλέξτε ένα ασφαλιστήριο που καλύπτει χρόνιες παθήσεις, όχι μόνο την πρώτη φορά αλλά και μετά την θεραπεία.

Κάλυψη χειρουργείου μίας ημέρας 100 %

Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπάρχουν συμβόλαια , που ανεξάρτητα το πλάνο ασφάλισης που έχουμε επιλέξει καλύπτουν το χειρουργείο μίας ημέρας 100 % ( ανεξάρτητα της τυχόν απαλλαγής που έχει τι συμβόλαιο μας ) . Είναι μια παροχή πολύ σημαντική και καλό θα ήταν να την λαμβάνουμε υπόψιν μας , στην επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας , με την οποία θα συνεργαστούμε

Κάλυψη κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης

Μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να συνυπολογίσουμε , πριν την απόφαση για ποια ασφαλιστική εταιρεία θα επιλέξουμε για την ασφάλεια υγείας που επιθυμούμε , είναι για το αν προβλέπεται κάλυψη σε περίπτωση επιπλοκών εγκυμοσύνης καθώς και σε περίπτωση αποβολής και άμβλωσης που επιβάλλονται για ιατρικούς λόγους.

Τα παραπάνω σημεία , μετά από χρόνια δραστηριοποίησής μας στον ασφαλιστικό χώρο , αποτελούν σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας , όταν συζητάμε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για ασφάλεια υγείας.

Είναι ζητήματα που θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε μαζί , πριν την σύναψη μιας ασφάλειας υγείας. Στο exasfalisou.gr o ασφαλισμένος είναι στο επίκεντρο και θέλουμε να αισθάνεστε πλήρως ενημερωμένοι και εξασφαλισμένοι.

ΕΠΙΠΛΕΌΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Επιλέγουμε να κάνουμε μια πλήρη ανάλυση γύρω από την ασφάλεια υγείας και πιο κάτω θα βρείτε κάποιες καλύψεις που μπορεί να υπάρχουν σε διάφορα νοσοκομειακά συμβόλαια πλέον των βασικών καλύψεων και όλων αυτών που έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα.

Οι ποιο σημαντικές από αυτές , μιας και δεν είναι δυνατόν να τις αναφέρουμε όλες , είναι οι κάτωθι :

Νομική Στήριξη του Ασφαλισμένου

Το συμβόλαιο μας δύναται να καλύπτει τα έξοδα του ασφαλισμένου, σε περίπτωση που διεκδικήσει αστική αποζημίωση από ιατρούς ή νοσοκομείο για τους εξής λόγους:

 • Παραλείψεις κατά τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης.
 • Λανθασμένη ιατρική διάγνωση / γνωμάτευση.
 • Λανθασμένη υπόδειξη φαρμακευτικής αγωγής.
 • Διάφορες άλλες περιπτώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την αστική ευθύνη του Νοσοκομείου, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού απέναντι στον ασφαλισμένο.

Οι δαπάνες της Νομικής Στήριξης μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Αμοιβές δικηγόρου που επιλέγει ο Ασφαλισμένος.
 • Δικαστικά έξοδα και τέλη για τη διεξαγωγή της δίκης.
 • Νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων που κλητεύονται από το δικαστήριο.
 • Δικαστικές δαπάνες αντιδίκου, εφόσον επιδικάζονται σε βάρος του Ασφαλισμένου.
 • Έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύουν τα παραπάνω , είναι ο ασφαλισμένος , να καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρία για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο κίνδυνο .Η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τα παραπάνω έξοδα μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον εκάστοτε πίνακα παροχών παρακρατώντας το ποσό συμμετοχής του.

Κάλυψη Εξόδων για Δεύτερη Γνώμη

Σε αρκετά συμβόλαια σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος προσβληθεί από μία ή περισσότερες ασθένειες ή υποβληθεί σε μία ή περισσότερες μεταμοσχεύσεις οργάνων, όπως για παράδειγμα :

 • Καρδιακή προσβολή,
 • Χειρουργική επέμβαση bypass,
 • Εγκεφαλικό επεισόδιο,
 • Καρκίνο,
 • Νεφρική ανεπάρκεια,
 • Μεταμόσχευση κύριων οργάνων (νεφρού, καρδιάς, ήπατος, πνεύμονα και παγκρέατος),
 • Παραπληγία,
 • Τετραπληγία,
 • Κώφωση,
 • Τύφλωση,
 • Κύρωση ήπατος,
 • Νόσο Πάρκινσον
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας

Τότε : παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να λάβει και δεύτερη ιατρική γνώμη από εξειδικευμένο ιατρό του εσωτερικού ή του εξωτερικού .Η παραπάνω κάλυψη δίνεται υπό όρους .Για την ενεργοποίηση της κάλυψης η ασφαλιστική εταιρεία, εάν εγκρίνει σχετικό γραπτό αίτημα του ασφαλισμένου, δύναται να αναλάβει το συντονισμό για την εύρεση εξειδικευμένων γιατρών από τους οποίους ο ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να επιλέξει έναν.

Κάλυψη Εξόδων Αποκατάστασης Μαστών μετά από Μαστεκτομή

Καλύπτονται τα έξοδα στις εξής περιπτώσεις:

 • Για την ολική ή μερική χειρουργική αποκατάσταση μαστών, σε περίπτωση που η ασφαλισμένη υποβληθεί κατά τη διάρκεια ισχύος του ασφαλιστηρίου σε μαστεκτομή, ολική ή μερική, λόγω κακοήθους νεοπλασίας.
 • Για χειρουργικής προληπτική μαστεκτομή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβάλει η ασφαλισμένη στην Εταιρία, πριν τη διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης, τα γραπτά αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης που πιστοποιούν την παρουσία του γονιδίου που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των μαστών

Η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τα παραπάνω έξοδα μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον εκάστοτε πίνακα παροχών παρακρατώντας το ποσό συμμετοχής του.

Κάλυψη Αιμοκάθαρσης

Αν δεν είμαστε της άποψης σε εμένα θα τύχει , καλό θα είναι να εξετάσουμε αν καλύπτεται η παραπάνω περίπτωση διότι τα περισσότερα και πολυδιαφημισμένα προγράμματα για ασφάλεια υγείας , που λανσάρονται στην ασφαλιστική αγορά , δεν καλύπτουν την συγκεκριμένη περίπτωση .

Επιδόματα Νοσηλείας και Χειρουργικής Επέμβασης

Bonus καλής χρήσης

Εάν ο ασφαλισμένος, μετά από νοσηλεία του σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν υποβάλει έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης και νοσοκομειακές δαπάνες πριν και μετά τη νοσηλεία ( για παράδειγμα επειδή το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ) τότε η εταιρία δύναται να καταβάλλει στον ασφαλισμένο τα παρακάτω επιδόματα:

 • Ημερήσιο επίδομα για κάθε διανυκτέρευση του Ασφαλισμένου σε νοσοκομείο με ανώτατο χρονικό όριο το οποίο εξαρτάται από την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξουμε.
 • Ημερήσιο Επίδομα για κάθε διανυκτέρευση του ασφαλισμένου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με ανώτατο χρονικό όριο .
 • Επίδομα χειρουργικής επέμβασης σύμφωνα με τον πίνακα βαρύτητας χειρουργικών επεμβάσεων του εκάστοτε συμβολαίου.

 

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος νοσηλευτεί και αποζημιωθεί για τη νοσηλεία του πρώτα από δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα ( π.χ. ένα ομαδικό ασφαλιστήριο της εργασίας του ), η εταιρία καταβάλει επίδομα ( bonus ) καλής χρήσης, που είναι ποσοστό επί της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στον ασφαλισμένο από τον πρώτο ασφαλιστικό φορέα, μετά την αφαίρεση του ποσού συμμετοχής του ασφαλισμένου και με την προϋπόθεση ότι η αποζημίωση του πρώτου ασφαλιστικού φορέα, είναι μεγαλύτερη από την συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Κάλυψη Ανοσοθεραπείας

Η Ανοσοθεραπεία είναι ιατρική θεραπευτική μέθοδος ,που βασίζεται σε διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού . Είναι για πολλούς η ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και αποτελεί το νέο όπλο για τους ογκολόγους , για την αντιμετώπιση της κακοήθειας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
και εδώ

Δυστυχώς πολλά προγράμματα δεν την καλύπτουν , και είναι κρίσιμο να επιλέξουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για ασφάλεια υγείας , στην κατάλληλη ασφαλιστική εταιρεία , που περιέχει και αυτήν την κάλυψη.

ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

 

Τα τελευταία χρόνια , η Τράπεζα της Ελλάδος (www.bankofgreece.gr ) ως εποπτική αρχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην σωστή ενημέρωση του ασφαλιζόμενου. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να δούμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο ασφαλισμένος από την στιγμή που σύναψε ,ένα συμβόλαιο υγείας .

 

ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Δικαίωμα Εναντίωσης και Υπαναχώρησης

Ο Συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα να δηλώσει την εναντίωση του συμπληρώνοντας και στέλνοντας , με συστημένη επιστολή , στην ασφαλιστική εταιρία , το έντυπο  ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, που επισυνάπτεται στο ασφαλιστήριο που παρέλαβε αν:

 • Για οποιονδήποτε λόγο, δεν παρέλαβε κατά την έναρξη της ασφάλισης το έγγραφο που προβλέπει ο ν. 4364/2016 (έγγραφο το οποίο αναφέρει το δίκαιο που εφαρμόζεται στην ασφαλιστική σύμβαση και τη διεύθυνση έδρας της Εταιρίας).
 • Παρέλαβε το ασφαλιστήριο χωρίς τους γενικούς και τους ειδικούς ασφαλιστικούς όρους.
 • Διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο του ασφαλιστηρίου διαφέρει από αυτό που είχε ζητήσει στην αίτηση της ασφάλισης.

Ο Συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα, για λόγους ανεξάρτητους από αυτούς που αναφέρονται στις παραπάνω περιπτώσεις, να υπαναχωρήσει από το ασφαλιστήριο (δηλ. να αποφασίσει ότι επιθυμεί να το ακυρώσει).

Σε περίπτωση που ο Συμβαλλόμενος ασκήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα, το ασφαλιστήριο ακυρώνεται από την έναρξή του.

Ο Συμβαλλόμενος δε μπορεί να εναντιωθεί ή να υπαναχωρήσει από το ασφαλιστήριο εάν μέχρι την παραλαβή από την εταιρία της συστημένης επιστολής:

 • Έχει καταβληθεί αποζημίωση.
 • Έχει αιτηθεί αποζημίωση για συμβάν που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο

Δικαίωμα Τροποποίησης Συμβολαίου

Ο Συμβαλλόμενος μπορεί να ζητήσει τροποποίηση του ασφαλιστηρίου του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβάλει γραπτή αίτηση τροποποίησης στην ασφαλιστική εταιρία. Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν .Η ασφαλιστική εταιρία, εφόσον εκπληρώνονται οι παραπάνω προϋποθέσεις, εξετάζει την αίτηση τροποποίησης και αποφασίζει αν θα την κάνει αποδεκτή ή όχι. Στην περίπτωση που την αποδεχθεί, εκδίδει Πρόσθετη Πράξη, η οποία αναγράφει την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τροποποίησης.

Μερικοί από τους λόγους αίτησης τροποποίησης είναι και οι κάτωθι :

 • Αλλαγή / υποκατάσταση συμβαλλόμενου
 • Αλλαγή συχνότητας και τρόπου πληρωμής του ασφαλιστηρίου
 • Εκχώρηση δικαιωμάτων ασφαλιστηρίου
 • Αλλαγή / υποκατάσταση δικαιούχου
 • Αλλαγή διεύθυνσης επικοινωνίας κ.α.

Σε κάθε συμβόλαιο , ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία , μπορούμε να δούμε αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις για τα παραπάνω

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Υποχρέωση δήλωσης στοιχείων

Τα στοιχεία που δηλώνει ο συμβαλλόμενος ή /και ασφαλισμένος στην αίτηση ασφάλισης , κατά την έναρξη της ασφάλισης όσο και κατά τη διάρκεια της και σε κάθε έγγραφο που υπογράφει, πρέπει να είναι αληθή, πλήρη και ακριβή.

Ο συμβαλλόμενος ή / και ο ασφαλισμένος, έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν τα εξής :

 • Κάθε στοιχείο που γνωρίζουν για την κατάσταση υγείας του ασφαλισμένου, το επάγγελμα του και άλλες πληροφορίες που ζητούνται στην αίτηση ασφάλισης , και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή εκτίμηση του κινδύνου από την ασφαλιστική εταιρία.
 • Εάν έχουν ήδη συνάψει ασφαλιστήριο ή αν εκκρεμεί αίτηση ασφάλισής τους σε άλλη εταιρία.
 • Σωστή ηλικία ασφαλιζόμενου

Στην περίπτωση που ο συμβαλλόμενος ή / και ασφαλισμένος από δόλο αποκρύψουν περιστατικά ή δηλώσουν ψευδή στοιχεία κατά τη σύναψη της ασφάλισης, που επηρεάζουν την ασφαλιστική εταιρεία στην εκτίμηση του κινδύνου, τότε η ασφαλιστική εταιρία:

 • Έχει δικαίωμα να ακυρώσει το ασφαλιστήριο
 • Αν υπάρξει συμβάν που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο στο διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία που έλαβε γνώση των ψευδών δηλώσεων μέχρι την ακύρωση του ασφαλιστηρίου, η εταιρεία απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας.

Τέλος η διεύθυνση αλληλογραφίας του Συμβαλλόμενου είναι αυτή που ο ίδιος δήλωσε στην αίτηση ασφάλισης και πρέπει να ενημερώνει γραπτά την ασφαλιστική εταιρία για κάθε αλλαγή της. Σε περίπτωση που ο συμβαλλόμενος δεν ενημερώσει, η ασφαλιστική εταιρία απαλλάσσεται από οποιαδήποτε απαίτηση του συμβαλλόμενου σχετικά με την μη επίδοση σε αυτόν, εγγράφων που του αποστέλλει.

Η φιλοσοφία μας και το πιστεύω μας , είναι ότι σίγουρα υπάρχει μια ασφάλεια υγείας για όλους. Ένα ασφαλιστήριο υγείας μπορεί να είναι ευέλικτο , να έχει εφαρμογή από τα μικρά έως και τα μεγάλα , σε κόστος που μπορεί να σχεδιαστεί , με τέτοιο τρόπο , έτσι ώστε ο ασφαλισμένος να μπορεί να το εξυπηρετεί. Ακόμα και αν όλα αυτά τα έχεις σκεφτεί , είναι πιθανό να βρεις μια δικαιολογία για να το αναβάλλεις .

Στην χώρα μας , σε πλήρη αντίθεση με το εξωτερικό , η ασφαλιστική συνείδηση , δυστυχώς , είναι σε χαμηλό επίπεδο ακόμα. Υπάρχουν λοιπόν κάποια βασικά ερωτήματα που συναντάμε και θα δώσουμε σαφείς και αποδεδειγμένες απαντήσεις .

Υπάρχει όντως πρόβλημα στην υγειονομική περίθαλψη στη χώρα μας ;

Η απάντηση είναι μονολεκτική και είναι ΝΑΙ .

Αποδεικνύεται απλά και ξεκάθαρα μέσα από έρευνα που έγινε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (http://www.esdy.edu.gr ) και η οποία , μεταξύ άλλων , καταλήγει στα εξής βασικά προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα :

 1. Στην μείωση των πόρων για την υγειονομική περίθαλψη
 2. Στην υπερβάλλουσα ζήτηση στον δημόσιο τομέα υγείας
 3. Στο γεγονός ότι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού βρίσκεται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη
 4. Στην ανεπαρκή συγκέντρωση ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου υγείας

πινακας δαπανων υγειας τα τελευταια χρόνια στην ελλάδα

πινακας δαπανων υγειας τα τελευταια χρόνια ανά χώρα

Είναι αξιόπιστες οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα ;

Στην χώρα δραστηριοποιούνται αρκετές Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες. Η απάντηση είναι ΝΑΙ μίας και όλες για να δραστηριοποιηθούν απαιτείτε ειδική άδεια , από την εποπτική αρχή , δηλαδή , την Τράπεζα της Ελλάδος (www.bankofgreece.gr ) . Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ασφαλιστικής αγοράς ( Solvency II ) δίνει στους καταναλωτές ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να ελέγχουν τις ασφαλιστικές . Πρόκειται για τη δημοσίευση της Έκθεσης για τη Φερεγγυότητα και τη Χρηματοοικονομική Κατάσταση, της κάθε εταιρείας και σκοπός είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αυτό σημαίνει ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, πιστοποιημένα από ανεξάρτητες αρχές, που δείχνουν την πραγματική εικόνα των εταιρειών.

Την παραπάνω έκθεση θα πρέπει να δημοσιεύουν κάθε χρόνο όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, φέρνοντας στο φως πληροφορίες και στοιχεία που μέχρι τώρα δεν βρίσκονταν στη διάθεση των καταναλωτών. Η εξέλιξη αποτελεί σταθμό για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς δίνει στο κοινό ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση προκειμένου να αξιολογεί την ασφαλιστική εταιρεία την οποία επιλέγει για να συνεργαστεί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να εξετάσουν την αξιοπιστία-φερεγγυότητα των εταιρειών, τη δραστηριότητά τους και τις επιδόσεις τους και θα μπορούν, να δουν αν μία ασφαλιστική βρίσκεται σε καθεστώς εποπτικού ελέγχου, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει την αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών είναι και ο παρακάτω πίνακας με τις αποζημιώσεις των ατομικών ασφαλειών ζωής ( Πηγή : www.eaee.gr ) .

ασφαλιστρα υγείας και αποζημιώσεις υγειας